Loading...
Blog Featured Image

Werk jij ook wel eens onveilig?

Als ik heel eerlijk ben, werk ik best vaak onveilig. Niet als ik mijn "normale" werkzaamheden uitvoer. Bijvoorbeeld als ik een lamp probeer te vervangen, die precies drie centimeter te hoog hangt, werk ik echt niet veilig. Terwijl ik op mijn wiebelende, gammele trap sta, probeer ik me een centimeter langer te denken in de hoop dat de lamp sneller is vastgedraaid dan ik met trap en al omkieper. Met een donderend geraas. Ik heb dit eerder getest.

Niks goed schoeisel, maar gewoon mijn uitgelopen pantoffels, of mijn slippers in de zomer. Geen goed materiaal, op de lamp na, want het is uiteraard wel led. Mijn huishoudtrap had eigenlijk al jaren geleden vervangen moeten worden, maar hij staat er nou eenmaal. Ook ben ik eigenlijk gewoon te lui om een nieuwe te kopen.

Om even terug te komen op veiligheid. Stel nou dat ik met trap en al omkieper? Ik ben een kluns, dus ik trek ook nog de lamp mee. Chaos alom. En in het midden van die chaos ligt FAQbekwaam. Wel hysterisch hard lachend waarschijnlijk. Het is niet de eerste keer dat ik van die trap tuimel.

Maar ik stel de continuïteit van FAQbekwaam wel in de waagschaal. Als ik mijn been breek tijdens zo'n actie, kan een deel van mijn werkzaamheden niet meer uitvoeren. Gelukkig bestaat een groot deel van mijn werk uit praten en typen. Maar stel dat ik op mijn hoofd kletter. Hersenschudding. Dan kan ik geen enkele van mijn werkzaamheden uitvoeren. Gelukkig wel voor een relatief korte periode.

De verantwoordelijkheid voor je eigen bedrijf als zzp'er is groot. Maar ook voor anderen geldt dat iets net twee centimeter te ver weg is. En ook zij denken net als ik. Gewoon even net iets extra uitstrekken. Gewoon even je collega bij zijn voeten vasthouden zodat hij niet omkiept. Gewoon even dat stanleymes in je broekzak, omdat je losse handen nodig hebt.

Maar ook gewoon een val van hoogte voor je collega. Of een snee in je been, omdat je vergeten was dat je dat mes daar gestopt had. Strikt genomen allemaal vermijdbare risico's die we toch elke keer nemen. En die we ook helemaal niet zien als gevaarlijk voor het bedrijf. Want wat heeft mijn geschilderde keukenplafond nou helemaal te maken met FAQbekwaam? Nou, de directrice/eigenaar staat dus gewoon op haar gammele huishoudtrap met een blik verf en een verfroller een vrije interpretatie van modern ballet uit te voeren. En van die trap is ze een paar weken geleden toen ze een lamp verving nog gevallen.

Misschien zou ik beter af zijn als ik er af en toe bij stil zou staan dat mijn keukentrap in directe relatie staat tot de continuïteit van FAQbekwaam. En dat ik in al mijn onschuld een lamp vervangen kan omtoveren tot het arbeidsongeval van de week. Dus als je me even wilt excuseren, ik ben een nieuwe huishoudtrap aan het kopen.

Leuke blog? Deel 'm dan!
Of laat een berichtje achter

FAQbekwaam

Wij zijn er voor

Veel gelezen