Loading...
klimrek met gekleurde touwen

Wat wilde je vroeger worden?

Lijkt het werk dat je nu doet op wat je wilde worden toen je klein was?

Nu we (bijna) allemaal thuisblijven en tijd hebben om te reflecteren op wat we doen, is het tijd voor een blog om even lekker over na te denken.

Loopbaanadvies gaat uit van wie jij bent, wat jij kunt en wat jij wilt. Ik dacht dat het wel een keertje leuk zou zijn om het eens om te draaien. Lijkt het werk wat jij nu doet op dat wat je wilde doen toen je klein was?

Welke elementen aan het beroep dat je wilde worden spraken je aan en in hoeverre vind je die terug in je huidige baan? Wilde je politie-agent worden vanwege het uniform of de sirene, of misschien toch meer omdat je dan mensen zou helpen?

Toen ik klein was, wilde ik heel graag juf worden óf minister-president. Het leek me fantastisch dat ik dan mensen leerde wat ik wilde en dat ze dan ook moesten luisteren. Ik was immers de minister-president, je snapt het wel.

Voor mij was het belangrijk dat ik mensen iets kon leren en dat ze naar me zouden luisteren. Als HR-adviseur komt dat aardig in de richting. Mensen luisteren naar me als ik ze adviseer Daarnaast ben ik trainer, dus toch een beetje juf.

Hoe is dat voor jou? Wat vond je interessant aan het beroep dat je cool vond? Is dat wat je nu doet daar naar terug te leiden?

Leuke blog? Deel 'm dan!
Of laat een berichtje achter

FAQbekwaam

Wij zijn er voor

Veel gelezen