Loading...
Blog Featured Image

Tijd voor taart

FAQbekwaam bestaat 1 jaar en dat betekent tijd voor taart.

Allereerst wil ik iedereen bedanken die het afgelopen jaar dit avontuur heeft meebeleefd. Ik heb in dit jaar veel nieuwe ondernemers leren kennen die, net als ik, de wereld hier en daar een stukje leuker en interessanter willen maken.

Ik had niet voorzien dat het schrijven van de blogs zo leuk zou zijn. Vooral de reacties en doorvragen van jullie als lezers hebben geleidt tot leuke gesprekken. Voor mij is de blog ook een leuke plek om een beetje reclame te maken voor mijn werkveld. Het is ook zo lekker breed.

Maar goed, het is feest en dat verdient een taart. Naast FAQbekwaam ben ik hobbybakker. Het leek me wel een leuk plan om jullie één van mijn taartrecepten te geven, zodat we met zijn allen een taart kunnen bakken en opeten. Voor de niet-zo-keukenprinsen en -prinsessen in mijn netwerk: Niet getreurd, het recept komt neer op het verzamelen van ingredienten. Het enige snijwerk bestaat uit het hakken van chocola.

De taart

De devils food cake doet het ontzettend goed in een vorm van +/-18 centimeter. Maar hij doet het ook fantastisch in muffinvormpjes (waardoor het devils food muffins worden, maar dat maakt helemaal niets uit) of in een brownievorm. Het voornaamste is dat je even de bodem van je vorm bekleedt met bakpapier. Tenzij je uiteraard de muffins maakt, want die vormpjes zijn al van bakpapier.

De devils food cake is in principe vegan, maar als je de sojamelk vervangt door gewone melk en de eivervanger door, je raadt het al, ei, heb je hem "gewoon" gemaakt. Ook belangrijk om te weten is dat de hoeveelheid suiker in het recept naar eigen smaak kan worden aangepast. Ik maak hem vaak met ongeveer 60 gram rietsuiker. Houd je nou echt niet van bitter? Dan richting de 90 gram.

Het recept

 • 200 gram bloem
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • 60-90 gram rietsuiker
 • 25 gram cacao
 • eivervanger voor 1 ei of 1 ei
 • 100 milliliter zonnenbloemolie
 • 225 milliliter sojamelk of halfvolle melk
 • 200 gram pure chocolade
 1. Hak de chocolade in stukjes. Stukjes van een millimeter zijn te klein en die van een centimeter zijn te groot. Maar alles er tussenin is perfect.
 2. Doe alle droge ingrediĆ«nten, behalve de chocolade, in een grote schaal en roer ze even om. Doe alle natte ingrediënten erbij.
 3. Roer dit hele verhaal even goed door. Het hoef geen perfect glad mengsel te zijn, maar wel ongeveer egaal van kleur.
 4. Voeg de chocolade toe en roer die even door het mengsel.
 5. Giet de inhoud van de schaal in het bakblik.
 6. Zet je bakblik in een voorverwarmde oven en bak deze op 200 graden Celsius in 30 minuten. Voor de muffins is 20 minuten meer dan lang genoeg.

Als je taart klaar is, moet hij zeker een halfuur afkoelen. Geloof me, chocolade met een temperatuur van 200 graden, wil je ook helemaal niet opeten.

Eet smakelijk!

Leuke blog? Deel 'm dan!
Of laat een berichtje achter

FAQbekwaam

Wij zijn er voor

Veel gelezen