Loading...
groen letterbord en koffertje met letters

Funny Friday - de blog

Sinds eind januari 2020 plaats ik elke vrijdag een Funny op, onder andere, LinkedIn en Instagram. En op deze website, uiteraard. Inmiddels zijn er 55 verschenen, dus ik dacht dat het wel eens tijd werd voor een kijkje in de keuken.

Ik hou erg van humor en van creativiteit. En mocht je het nog niet doorhebben: ik hou ook van taal. Dus ik gooi dat in één grote grabbelton en kan daar elke week weer van genieten. Ik kan er zogezegd helemaal mijn ei in kwijt.

Vaak ontstaat een Funny gedurende de week. Soms kan hij al op woensdag op de foto. En heel soms vergeet ik welke dag het is en kan ik hem nog net op de foto zetten, voordat hij online gaat.

Voorwaarden

Geloof het of niet, maar de Funny is gebonden aan regels. Er wordt niet "gescoord" over de rug van iemand anders. Simpelweg: geen racisme, discriminatie of vulgariteit. Er wordt niemand beledigd in een Funny. Een Funny is leuk voor iedereen. Vind ik zelf niet meer dan logisch.

Ook vind ik het belangrijk dat een Funny aansluit op mijn werkveld óf op de actualiteit. Om te garanderen dat de quote uniek is, controleer ik altijd of de quote al bestaat. Spelen met woorden betekent namelijk ook dat iemand anders jouw geweldige quote ook eerder verzonnen kan hebben.

Workshop

Ja, er is een workshop. Momenteel online, 8binnenkort ook als offline-training op locatie. Vijf kwartier lang leer ik je hoe je je eigen quotes kunt maken door te spelen met taal. Ook leg ik uit hoe je taal grappig kunt maken (want hoe werkt humor eigenlijk, taaltechnisch?). Spelen met taal is namelijk voor iedereen interessant. Het maakt teksten toegankelijker. Humor maakt je teksten lichter en humor verbindt.

Heel handig als je op zoek bent naar een nieuwe slogan. Of in het algemeen je teksten luchtiger en grappiger wilt maken. Of misschien zoek je al een hele tijd naar een alternatief teamuitje, dat eens iets anders is dan spijkers op laag water zoeken. Misschien heb je zin in wat diepgang voor je VrijMiBo als alternatief voor de zoveelste bierproeverij.

Hoe nu verder?

Er gaat dit jaar nog genoeg gebeuren als het gaat om de Funny Friday. Ik ga er nog niet teveel over verklappen, maar uiteraard wordt de 100e Funny (later dit jaar) uitbundig gevierd. Zodra er nieuws is, laat ik het direct weten.

En tot die tijd is er elke vrijdag een Funny en kun je de informatie over de workshop vinden op de website. Je kunt me er uiteraard ook gewoon even over bellen.

Leuke blog? Deel 'm dan!
Of laat een berichtje achter

FAQbekwaam

Wij zijn er voor

Veel gelezen