Loading...
interieur van het nieuwe kantoor van FAQbekwaam

2020 zit er bijna op!

Het is weer december en dus weer tijd voor terugblikken en vooruitkijken. Ik denk dat voor heel veel mensen geldt dat 2020 een jaar van volhouden en uithouden was. Het is niet zo leuk om onderdeel van een historische gebeurtenis te zijn terwijl je er nog middenin zit. Over jaren zullen we het nog hebben over toiletpapierhamsteraars, maatregelweigeraars en dat we ineens alles thuis deden. De beelden van lege supermarkten verdwijnen langzaam van ons netvlies. Langzaam wennen we aan deze vorm van normaal met een heel ander normaal nog in ons achterhoofd.

Voor mij werd 2020 een experiment. Eind januari begon ik met de Funny Friday, gewoon omdat het kon. Elke week een quote op je tijdlijn. Elke week op dezelfde dag, op dezelfde manier, op hetzelfde bord en met dezelfde humor. In het begin voor weinig kijkers, maar inmiddels met een vaste fanschare. Langzaam groeiden mijn rare quotes uit tot een workshop. En voor volgend jaar staat er nog veel meer leuks op de planning.

Behalve de blogs voor FAQbekwaam ben ik iets vaker gaan gastbloggen. Ik heb schrijven altijd al leuk gevonden en heb dit jaar een paar leuke blogs kunnen opleveren. Het is zeker iets waarmee ik in 2021 wil doorgaan. En mijn HR-advies loopt uiteraard ook gewoon door.

Er werd een tuinkantoor gebouwd. Wat een luxe! Een plek om helemaal tot rust te komen, in alle rust te werken, of even te bewegen tijdens het werk. Heerlijk! Een loopband op mijn werkplek is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Al is het maar om gewoon even je frustratie er uit te kunnen lopen. Wie had gedacht dat er een hele andere wereld verborgen lag in mijn achtertuin?

Naast de vaste contacten binnen mijn netwerk heb ik dit jaar zoveel mensen gesproken via zoom of via de telefoon. Veel nieuwe mensen leren kennen. Soms vlakbij, soms aan de andere kant van het land en zelfs aan de andere kant van de wereld. Sommige gesprekken heel zakelijk, soms met een lach en een traan (soms ook van het lachen overigens), maar altijd waardevol.

Ik heb stapels managementboeken verslonden alsof het niets was. En nog steeds ligt er een stapeltje klaar. Een deel heb ik gebruikt om te reflecteren op mijn visie op leiderschap. De rest heb ik gelezen om me te verdiepen in mensen (en hun gedrag) in het algemeen.

Zelf ben ik natuurlijk ook maar een mens. Waar ik in maart zo’n beetje door mijn dubbelglas naar buiten wilde krabbelen (en dat zonder nagels), herpakte ik mezelf een paar weken later weer. Ik ontdekte dat ik behoefte had aan een bepaalde vorm van regelmaat. Niet elke dag hetzelfde, maar wel met een duidelijk onderscheid tussen werk en weekend. Online winkels testen werd een rare, maar doeltreffende hobby. Al was het maar om een aantal collega-ondernemers te steunen.

Dus vooral veel nieuw, anders dan anders, maar soms veel leuker dan anders. Maar ook heel spannend, teneergeslagen, gefrustreerd en weer opkrabbelend.

Op naar 2021. Ik hoop van harte dat er in de loop van het jaar meer mag en kan. Misschien zelfs meer moet. Voor FAQbekwaam houd ik de plannen nog een beetje geheim. Ik kijk er in ieder geval naar uit.

Ik wens jullie alle goeds voor 2021!

Leuke blog? Deel 'm dan!
Of laat een berichtje achter

FAQbekwaam

Wij zijn er voor

Veel gelezen